miercuri, 30 iunie 2010

Fotograful Bucuresci-ului



Astazi am sa iti destainui un mare secret din povestea acestui oras.
A fost odata ca niciodata un fotograf celebru. In fata aparatului sau de fotografiat nu aparea oricine, numai "corpurile legiuitoare" ale tarii. Am gugalit si am aflat ca aceste corpuri legiuitoare sunt formate din Camera Superioara a Parlamentului impreuna cu Camera Deputatilor.(dupa http://www.dex-online-ro.ro/index.htm Corpul legiuitor sau legislativ= totalitatea deputatilor dintr-o adunare legislativa).
Legat de aceste corpuri am gasit pe cinemagia un film documentar ,,Deschiderea Corpurilor Legiuitoare" din 1922 in regia lui Eftimie Vasilescu. Eu fac floricelele daca cineva aduce filmul:D

Din pacate the power of Google nu se extinde pana acum 80 de ani si nu am putut afla nimic despre domnul M. Schwarz.Daca va suna cunoscut numele, va rog lasati un comment.

Cel mai mult la aceasta fotografie imi place ce e scris pe verso, ador verdele ce se impleteste in emblema Casei Regale a Romaniei . Iar cand vad toponimul "Bucuresci" , ma napadesc fanteziile cu umbrelute si plimbari la Sosea.Singura problema o reprezinta corsetul doamnei din imagine ce probabil a lesinat imediat dupa blitz;)). Daca nu as stii ca PhotoShop 1.0 a aparut abia in 1990 , as considera talia doamnei din imagine ridicol de falsa.
Dar vorbele sunt de prisos...

Guten Appetit!

marți, 29 iunie 2010

Vei afla ca iubesc fotografia si vechiul Bucuresci ;)



Momentan aparatul meu foto este indispus (pe scurt nu mai e) asa ca am decis sa-ti arat o poza din cufarul bunicii (de fapt al unei tanti sotie de general de care nu ma leaga vreo legatura de sange ci doar una de ..locatiune sa-i spunem) . Dar sa nu deviez prea mult de la subiect, asa ca iti prezint cu mare mandrie o fotografie nefacuta de mine , o fotografie fata si verso ce ne dezvaluie secretele bunicilor nostrii. Mai pe scurt facebook a' la 1941...
Guten Appetit!

Stiu ca e iunie, aproape iulie dar eu am sa ii spun Mai

frunze de tei si flori galbene de tei egal....Eu